Seçmeli Etkinlikler

Piyano Etkinliği Ortaokul

Piyano Etkinliği

Bu etkinliğin amacı, öğrencilere piyanoyu sevdirmek ve doğru bir teknikle çalışmalarını sürdürebilmelerini sağlamaktır. Öğrenciler, kazandıkları temel bilgiler sayesinde okul içi ve dışındaki gösterilerde performans sergileme fırsatı bulurlar. Piyano çalarken el ve göz koordinasyonunu geliştirme, dikkat süresini artırma, güzel yazı yazma ve okuma becerisinin gelişmesi gibi ek kazanımlar elde ederler. Çalınan parçayı takip etmek, odaklanma ve konsantrasyon düzeyinin artmasına katkı sağlar. Nota okuma ve okunan notayı çalma becerileri, dikkat süresini olumlu yönde etkiler. Bu etkinlik, diğer müzik etkinlikleri gibi özgüvenli bireyler yetiştirme, başarı ve sosyal becerileri destekleme açısından önemli katkılar sağlar.

Modern Dans Etkinliği

Modern Dans Etkinliği
Zekâ Oyunları Etkinliği

Zekâ Oyunları Etkinliği

Farklı düşünebilmek ve farklı çözümler üretebilmek için zihnin, mantığın, bilişsel kapasitenin ve akıl yürütmenin insan hayatı boyunca geliştirilebileceği bilinmektedir. Ve bu gelişme erken yaşlarda göreceli olarak daha kolay ve daha hızlı gerçekleşir.

Zekâ Oyunları Etkinliğinde öğrencilerimize günlük problemlere ya da amaçlı olarak kurgulanmış problemlere alışılmışın dışında, özgün ve farklı çözümler üretebilme, bir sorunun birden fazla cevabının olabileceğini görme ve alternatif cevaplar ortaya koyabilme becerilerini kazandırmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda öğrencilerimizin hem kendi yaşamı için hem de toplum için artı değer üretebilme temellerini oluşturması amaçlanmaktadır.

 

Görsel Sanatlar Etkinliği

Görsel sanatlar etkinliğinin amacı, çocuklarımızın hayal güçlerini geliştirmek, onlara sanat ve resim sevgisi aşılamak ve sanatın sayısal ve sözel zekâlarına katkısını pekiştirmektir. Etkinlik saatlerinde, öğrencilerin özgün düşünme ve üretme becerilerini geliştirmeleri, sanatsal yaratıcılıklarını artırmaları ve kendilerini resim yoluyla ifade etmeleri sağlanacaktır. Desen çalışmaları, pastel boya teknikleri, suluboya, akrilik boya, kolaj, tuval çalışmaları, atık materyallerle sanat eserleri oluşturma, üç boyutlu biçimlendirme çalışmaları ve sanat akımlarını inceleme gibi çeşitli etkinlikler kulübümüz tarafından gerçekleştirilecektir.

Görsel Sanatlar Etkinliği Ortaokul
Dart Etkinliği

Dart Etkinliği

Dart, iç içe ve farklı renklerde halkalardan oluşan bir hedefe, belirli bir mesafeden küçük okların atıldığı ve en yüksek puanı hedefleyen bir oyun ve spordur. Dart seçmeli etkinlik dersimiz haftada bir ders saati süresince yapılacak olup, bu süre içinde dartın temel oyun kuralları çerçevesinde grup yarışmalarıyla eğlenceli bir şekilde devam edecektir.

İngilizce Etkinlik (Skeç)

Dil, konuşularak ve yaşanarak öğrenilen bir olgudur. Günümüzde dünya çapındaki sanatsal, kültürel ve sosyal değişimleri takip edebilmek için İngilizce bilmenin önemi büyüktür. Ülkemizde, İngilizce gibi ikinci bir dilin yaygın olarak konuşulduğu ülkelerle kıyaslandığında yabancı dil pratiği daha azdır. Bu nedenle okulumuz, çocuklarımızı eğlenceli ve hevesle katılabilecekleri, İngilizce konuşabilecekleri etkinliklere yönlendirmeyi amaçlamaktadır.

İngilizce Etkinlik (Skeç) Ortaokul

Yeteneklerine bakılmaksızın katılım isteği olan tüm öğrencilerimiz, Metod Koleji’nin yabancı dil eğitimine verdiği önem doğrultusunda İngilizce konuşmayı eğlenceli bir pratik haline getirecek bu seçmeli etkinliğe teşvik edilecektir.

Nefes çalışmaları, farklı sesler çıkarma, vücut dilini tanıma ve kullanma, rol oynama pratiği gibi yöntemlerle öğrencilerimiz desteklenecektir. Öğrencilerimizin zamanla ikinci dil kullanımında özgüvenlerini artırarak İngilizceyi günlük hayatlarına entegre etmeleri hedeflenmektedir.

Bilişim Etkinliği Ortaokul

Bilişim Etkinliği

Bilişim Etkinliği, günümüzde teknolojinin giderek artan önemine karşılık öğrencilerimizi; teknolojiye hakim, teknolojik gelişmeleri yakından takip edebilen, edindikleri bilgileri etkili bir şekilde kullanabilen ve geleceğin teknolojilerini şimdiden öğrenen bireyler olarak yetiştirmeyi hedefler. Bu etkinlikte sürekli uygulamalarla aktif öğrenme yöntemleri benimsenir. Öğrencilerimiz, bilgisayar kullanma becerilerini geliştirmenin yanı sıra teknoloji araçlarını ders çalışma süreçlerinde nasıl etkin bir şekilde kullanacaklarını da öğrenme fırsatı bulurlar.

Düşünme Etkinliği

Düşünme Etkinliği; merak uyandırmak, bu merakı geliştirmek, bireysel, toplumsal ve küresel konular üzerine farklı bakış açıları oluşturabilmek amacındadır.

Öğrenciler almış oldukları eğitimle görsel algılama, akıl yürütme, dikkat geliştirme, soyut düşünebilme ve strateji üretme yetilerini kazanırlar.

Düşünme Etkinliği
Görüşme Formu