Blog

2024 YKS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

2024 YKS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

2024 YKS sınavına girerek tercihlerini yapan öğrencilerimiz için önemli bir sürece daha bugün itibariyle başlıyoruz. 2024-YKS yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Kayıt sürecinde sorun yaşanmaması açısından ÖSYM ‘nin ve kayıt hakkı kazandığınız Üniversitenin bilgilendirmelerine dikkat ederek kayıt işlemlerinizi yapmanızı tavsiye ederiz.

Adaylar yerleştirme sonuçlarını https://sonuc.osym.gov.tr adresine T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri girerek öğrenebilecekler. Adaylara ayrıca basılı olarak bir yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylarn kayıt işlemleri 19 Ağustos – 23 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor. Elektronik kayıt yapan adaylar ise üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacak.

ÖSYM tarafından yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal istatistiklerde ÖSYM ‘nin duyuru sayfasından yayınlandı.

2024-YKS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler
https://www.osym.gov.tr/TR,29511/2024-yks-yerlestirme-sonuclarina-iliskin-sayisal-bilgiler.html

Görüşme Formu