Öğrenci Kulüpleri

Yüzme Kulübü Ortaokul

Yüzme Kulübü

Yüzme, tıpkı yürümek ve koşmak gibi insan vücuduna son derece uygun ve doğal hareketlerle bütünleşen bir spordur. Bu spor, vücuda kazandırdığı güç ve direnç sayesinde, aynı zamanda iyi bir yaşam disiplini de sağlar. Yüzme kulübümüz haftada iki ders saatiyle faaliyet göstermekte olup, bu saatler içerisinde yüzme temel kuralları, teknik ve taktik çalışmalar yapılmaktadır. Antrenör eşliğinde gerçekleştirilen yüzme kulübü çalışmalarımız, Turgut Özakman Yüzme Havuzu’nda düzenlenmektedir.

Basketbol Kulübü

Basketbol, elle oynanan ve topu yüksek bir sepete atmayı hedefleyen bir spordur. Okulumuzdaki Basketbol kulübü, haftada iki ders saati süresince faaliyet göstermekte olup, bu süre zarfında basketbolun temel kuralları, teknik ve taktik çalışmalarıyla desteklenmektedir. Kulübümüzün antrenmanları, basketbol koçumuz tarafından yürütülmektedir.

Basketbol Kulübü
Voleybol Kulübü Ortaokul

Voleybol Kulübü

Voleybol, iki direk arasına gerilmiş bir ağ üzerinden meşin bir topun vurularak karşı tarafa aşırıldığı bir takım sporudur. Voleybol sporunda uzun kas olarak bilinen kas tipine ihtiyaç duyulması nedeniyle, bu sporla ilgilenen çocukların vücut şekli de esnek bir formda gelişir. Voleybol kulübümüz haftada iki ders saati boyunca devam etmekte olup, bu saatler içerisinde voleybolun temel kuralları çerçevesinde teknik ve taktik çalışmalara yer verilmektedir.

 

Pop Orkestra Kulübü

Çocukların enstrüman çalmayı öğrendikten sonraki aşamada birlikte müzik yapabilmeleri bireysel ve toplumsal gelişmelerini destekler. Paylaşma, grup çalışması, birleştirici özelliğinin olması, kendini doğru ifade edebilme, özgüven sahibi olma, yardımlaşma ve yaratıcılık gibi birçok konu ile özdeşleştirilebilir. Müzik dersi kapsamında 5. 6. 7. 8. sınıflarda pop orkestrası kulübüne enstrüman çalabilen ve şarkı söyleyebilen öğrencilerimizin yönlendirilmesi yapıldıktan sonra oluşturduğumuz öğrenci grubuyla repertuar seçimi yapılacak ve çalışmalara başlanacaktır. Çalışmalar tamamladıktan sonra okulumuzda yapılacak etkinliklerde, şenliklerde sahne alacaklardır. Yaş gruplarında bir yarışma düzenlenmesi halinde bu yarışmalara katılım sağlanacaktır.

Pop Orkestra Kulübü
Halk Dansları Kulübü Ortaokul

Halk Dansları Kulübü

Okulumuzda Halk Dansları Kulübü, haftada iki ders saati boyunca faaliyet göstermekte olup, bu saatler içerisinde müzik eşliğinde uygulamalı çalışmalarla öğrencilerimizle birlikte dans etmektedir.

 

STEM ve Robotik Kulübü

STEM, Science (Bilim), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır.

Bu eğitim yaklaşımı, fen öğretimindeki alanların ilkokul ve ortaokul düzeyinde ayrı ayrı öğretilmesinin sakıncalarını ortadan kaldırmayı amaçlar. STEM eğitimi, Metod Koleji’nde sosyal kulüp olarak sunulmakta ve eğitim kalitesine önemli bir katkı sağlamaktadır.

STEM ve Robotik Kulübü Ortaokul

Ayrıca, bu kulüp kapsamında Robotik Kodlama eğitimi de verilmektedir. Eğitimler, ilkokul 3-4. sınıf öğrencileri ile ortaokul öğrencilerine yönelik olup, yaş gruplarına uygun etkinlikler içermektedir. Kulübümüzde temel seviyeden başlayarak ileri düzey robot tasarımı, programlama, akış diyagramları, yapay zeka, algılayıcılar ve insansı robot teknolojileri konularında eğitim verilmektedir. Kullanılan eğitim materyalleri, gelişmiş robotik sistemlerin tasarımını mümkün kılar.

Görsel Sanatlar Kulübüa Ortaokul

Görsel Sanatlar Kulübü

Öğrencilerimiz atölye ortamında, ilgi ve istekleri doğrultusunda çeşitli teknik ve konularda uygulamalar yapma fırsatı bulmaktadır. Bu çalışmalar, öğrencilerin kendilerini ve çevrelerini ifade etmelerine, duygularını ve düşüncelerini dışa vurmalarına, yaşadıkları dünyayı algılama biçimlerini anlatmalarına olanak tanır. Kulüp derslerimiz, Çarşamba günleri iki ders saati süresince gerçekleştirilmektedir. Bu süre zarfında öğrencilerimizle seramik, ahşap boyama, kumaş boyama, pastel boya, sulu boya, akrilik boya teknikleri, desen çalışmaları, kolaj, tuval çalışmaları, lavi, maske boyama, vitray, atık materyallerle çalışmalar, üç boyutlu biçimlendirme çalışmaları ve sanat akımlarını inceleme ile ressamları tanıma faaliyetleri yapmaktayız. Aynı zamanda, öğrencilerimizin performansları çeşitli sergi ve yarışmalarda sergilenerek izleyicilerle paylaşılmaktadır.

Bir Kitap Bir Film Kulübü

Bir Kitap Bir Film kulübünün başlıca amacı öğrencilerimizin kitap okuma faaliyetlerini yaşam boyu sürmesi beklenen bir alışkanlığa dönüştürmek, öğrencilere yaratıcı ve eleştirel düşünme becerileri kazandırmaktır.

Bu amaç doğrultusunda kitaplara yönelik olumlu yaşantılar gerçekleştirmeleri adına her ay danışman öğretmen önderliğinde belirlenen bir kitabın okunması ardından yorumlanması, aynı kitabın varsa filminin izletilerek öğrencilerin kitap ve film üzerine karşılaştırmalar yapması sağlanacaktır. Eğitici film günleri düzenlenerek öğrencilere film üzerine eleştiri yapma imkanı sunulacak, bunların yanı sıra öğrencinin görsel okuryazarlık kazanması adına her ay belirlenen tema merkezinde fotoğraf ve yıl sonu kısa film yarışmaları düzenlenecektir.

Bir Kitap Bir Film Kulübü
Satranç Kulübü Ortaokul

Satranç Kulübü

Satranç alanında yapılan araştırma sonuçları, satranç oynayan bireylerin yaratıcılık, eleştirel düşünme, karar verme, problem çözme gibi zihinsel kapasitelerinde gelişmeler sağlamaktadır. Satrancın bireyin akademik ve sosyal başarısını olumlu yönde etkilediği, zamanı kullanmada iyi bir spor olduğu tespit edilmiştir.

 

Satrancın yararları dikkate alındığında, satranç öğrencilerin çok yönlü gelişmesine katkı sağlamaktadır. Bu bağlamda, satrancın her öğrenme aşamasında yararlarını vurgulamak gerekir. Satranç öğretim programı; satranç materyalleri (Satranç takımı ve panosu, eğitim CD’leri, kaynak kitaplar) ile desteklenmektedir. Satranç, diğer disiplinlerde olduğu gibi bireyin zihinsel ve duyuşsal çok yönlü gelişmesine yardımcı olmaktır.

Metod Koleji olarak çocuklarımıza satrancı sevdirmeyi ve öğretmeyi hedefliyoruz. Kurumumuzda öğrenciler satranç sınıfında öğretmenimizin hazırladığı müfredat programı doğrultusunda çeşitli kitap ve görsellerden yararlanarak eğlenceli bir şekilde satranç öğreniyorlar. Okulumuz içinde çeşitli satranç etkinlikleri yaparak öğrencilerimizin yarışma kurallarını pekiştirmelerine fırsat veriyoruz. 2017 yılında OSTİM Spor Kulübü tarafından düzenlenen satranç turnuvasında öğrencilerimiz kupa ve madalyalar kazanarak bizi gururlandırdılar. Satranç turnuvalarında süreklilik sağlıyor, öğrencilerimizi satranç turnuvalarına yönlendiriyoruz.

Drama Kulübü

Drama Kulübü Ortaokul
Görüşme Formu